W dniu dzisiejszym dzieci z grupy III wraz z wychowawcą odwiedziły pizzerię „Sjesta ” w Piotrkowie Trybunalskim.
Pomysłodawcami tej wizyty byli rodzice wychowanków.
Na miejscu przedszkolaki poznały pracę kucharza w pizzerii oraz sposób wykonania pizzy. Dzieci dowiedziały się również z jakich składników składa się ciasto, z czego robiony jest sos, jak wygląda piec do wypiekania oraz w jaki sposób kroi się gotową pizzę. Po krótkim instruktażu PSZCZÓŁKI zabrały się do robienia własnej pizzy. Podzielone na grupy same wybierały i nakładały składniki na ciasto: kurczaka, pieczarki, kukurydzę, szynkę, paprykę itp. Następnie popijając sok z niecierpliwością oczekiwały na moment, w którym wypieczona pizza trafi na ich stolik.
Dzieci z wielkim apetytem zjadły przygotowany posiłek. Zadowolone, pełne miłych wrażeń przedszkolaki podziękowały właścicielom i pracownikom pizzerii „Sjesta” za wspaniałe warsztaty kulinarne, przygotowany poczęstunek. Na zakończenie wizyty przedszkolaki otrzymały Dyplom Małych Kucharzy. Zabawa w kucharzenie na długo pozostanie w pamięci dzieci
Na miejscu przedszkolaki poznały pracę kucharza w pizzerii oraz sposób wykonania pizzy. Dzieci dowiedziały się również z jakich składników składa się ciasto, z czego robiony jest sos, jak wygląda piec do wypiekania oraz w jaki sposób kroi się gotową pizzę. Po krótkim instruktażu PSZCZÓŁKI zabrały się do robienia własnej pizzy. Podzielone na grupy same wybierały i nakładały składniki na ciasto: kurczaka, pieczarki, kukurydzę, szynkę, paprykę itp. Następnie popijając sok z niecierpliwością oczekiwały na moment, w którym wypieczona pizza trafi na ich stolik.
Dzieci z wielkim apetytem zjadły przygotowany posiłek. Zadowolone, pełne miłych wrażeń przedszkolaki podziękowały właścicielom i pracownikom pizzerii „Sjesta” za wspaniałe warsztaty kulinarne, przygotowany poczęstunek. Na zakończenie wizyty przedszkolaki otrzymały Dyplom Małych Kucharzy. Zabawa w kucharzenie na długo pozostanie w pamięci dzieci